Personporträtt: Möt Frederick Cederborg

Personporträtt: Möt Frederick Cederborg

Archus fortsätter växa inom stadsutveckling och i juni anslöt Frederick Cederborg som ny senior affärsutvecklare inom affärsområdet Archus Development.

Frederick kommer närmast från en roll som biträdande direktör och chef för fastighetsenheten på Västerås stad och har en magisterexamen i energiteknik från Mälardalens Högskola. Sedan 2010 har Frederick haft flera olika chefspositioner inom fastighetsförvaltning och lokalförsörjning och bland annat ansvarat för stadens lokalbehov och utveckling av samhällsfastigheter.

Efter att ha arbetat i 15 år inom olika tjänster och ansvarsområden känns det nu rätt att gå vidare och få nya uppgifter, ansvar och utmaningar. Jag är glad och tacksam över det förtroende jag fått från Västerås stad genom åren, att jag fick utvecklas från rollen som fastighetsförvaltare till olika chefsroller inom fastighetsnämndens ansvarsområde. Speciellt givande har det varit de sista åren att ha fått uppgiften att skapa fastighetsenheten, säger Frederick Cederborg.

Sedan Archus Development startades för snart åtta år sedan har företaget vuxit stadigt och har nu uppdrag över hela landet. Frederick och Archus känns som en perfekt matchning och jag är glad att Frederick valt att komma till oss. Med Frederick i teamet förstärker vi inte bara vårt erbjudande inom fastighets- och stadsutveckling, vi får också en superhärlig och fantastisk ny kollega. Tillsammans ska vi fortsätta på Archus resa till att bli ledande inom hållbar samhällsutveckling, säger Michael Larsson, vd på Archus Development.

Hej Frederick! Hur kommer det sig att du valde Archus?

– Av flera anledningar, delvis har jag arbetat en del genom åren med Archus i mina tjänster vid Västerås stad och uppskattat samarbetet, inställning och leverans. Jag har alltid tyckt om att arbeta med medarbetarna på Archus, det finns en prestigelöshet och ett personligt engagemang som jag uppskattar. En annan viktig punkt är känslan av företaget. Jag har sett ett företag som har roligt, är innovativa och lösningsinriktade med kompetenta medarbetare och intressanta uppdrag. När jag tittade igenom webbplatsen och klickade fram medarbetare så såg jag ingressen – Archuspersonen är en orädd utforskare. Det känns fint ur flera perspektiv. Att vi på Archus vågar testa och prova men också att företaget tror på och vill utvecklas tillsammans med sina kollegor.

Vilka är Archus styrkor enligt dig?

– Helheten och den samlade kompetensen inom samhällsbyggnad/stadsutveckling. Att Archus kan spänna över de områden som finns representerade genom arkitektur, affärsutveckling och projekt. Att kunna ge och få stöttning mellan de olika områdena. Vi kan leverera bra helhetslösningar till kund. Utifrån mitt perspektiv har vi ett starkt varumärke genom de uppdrag som utförts, inte minst hur de genomförts. Ur ett Västeråsperspektiv, där jag bor, finns en stark lokal närvaro och delaktighet i Västerås utveckling.

Hur ser din höst på Archus ut?

– Jättebra fråga! Hittills har jag främst deltagit i uppdrag i Kista Limitless och Täby Park samt en del små inhopp med kartläggningar och utredningar. Ett projekt som precis dragit igång och ska bli jättespännande är utvecklingen av Västerås city (läs om uppdraget här) där vi har ett uppdrag fram till och med oktober. Sedan är tanken att jag ska bredda verksamheten med nya uppdrag utifrån min bakgrund och kompetens, ett arbete som precis har påbörjats.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få komma in i Archus och träffa kollegor! Har besökt kontoren i Borlänge och Stockholm samt haft en träff med Development, men det känns som om det finns många kvar att träffa. Sedan ska det bli kul att få arbeta med och utvecklas i nya projekt och arbetsuppgifter. Jag har varit chef i många år och därmed till viss del fått en distans till hantverket – det ska det bli ändring på. Jag ser verkligen fram emot att få knyta ihop helheten mellan det privata och affärsmässiga med det offentliga och samhällsnyttan.

Vad vill du tillföra Archus?

– Jag hoppas kunna tillföra nya perspektiv och idéer utifrån min bakgrund inom kommunal verksamhet samt den erfarenhet och kompetens som jag byggt på under mitt yrkesliv. Bland de personliga egenskaperna tror jag att min lösningsfokuserade sida kan komma till pass. Medlemskapet i de tankspriddas förening ska förhoppningsvis inte märkas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Bredden på arbetsuppgifterna, utmaningarna i komplexa frågor, att det alltid finns något nytt att lära sig. Det känns givande att se arbetet bli till något konkret i form av byggnader, kvarter och stadsdelar – oavsett om man deltagit i mer eller mindre omfattning.

Läs mer om hur vi arbetar med affärsutveckling här >>

Personporträtt: Möt Frederick Cederborg

Archus fortsätter växa inom stadsutveckling och i juni anslöt Frederick Cederborg som ny senior affärsutvecklare inom affärsområdet Archus Development.

Frederick kommer närmast från en roll som biträdande direktör och chef för fastighetsenheten på Västerås stad och har en magisterexamen i energiteknik från Mälardalens Högskola. Sedan 2010 har Frederick haft flera olika chefspositioner inom fastighetsförvaltning och lokalförsörjning och bland annat ansvarat för stadens lokalbehov och utveckling av samhällsfastigheter.

Efter att ha arbetat i 15 år inom olika tjänster och ansvarsområden känns det nu rätt att gå vidare och få nya uppgifter, ansvar och utmaningar. Jag är glad och tacksam över det förtroende jag fått från Västerås stad genom åren, att jag fick utvecklas från rollen som fastighetsförvaltare till olika chefsroller inom fastighetsnämndens ansvarsområde. Speciellt givande har det varit de sista åren att ha fått uppgiften att skapa fastighetsenheten, säger Frederick Cederborg.

Sedan Archus Development startades för snart åtta år sedan har företaget vuxit stadigt och har nu uppdrag över hela landet. Frederick och Archus känns som en perfekt matchning och jag är glad att Frederick valt att komma till oss. Med Frederick i teamet förstärker vi inte bara vårt erbjudande inom fastighets- och stadsutveckling, vi får också en superhärlig och fantastisk ny kollega. Tillsammans ska vi fortsätta på Archus resa till att bli ledande inom hållbar samhällsutveckling, säger Michael Larsson, vd på Archus Development.

Hej Frederick! Hur kommer det sig att du valde Archus?

– Av flera anledningar, delvis har jag arbetat en del genom åren med Archus i mina tjänster vid Västerås stad och uppskattat samarbetet, inställning och leverans. Jag har alltid tyckt om att arbeta med medarbetarna på Archus, det finns en prestigelöshet och ett personligt engagemang som jag uppskattar. En annan viktig punkt är känslan av företaget. Jag har sett ett företag som har roligt, är innovativa och lösningsinriktade med kompetenta medarbetare och intressanta uppdrag. När jag tittade igenom webbplatsen och klickade fram medarbetare så såg jag ingressen – Archuspersonen är en orädd utforskare. Det känns fint ur flera perspektiv. Att vi på Archus vågar testa och prova men också att företaget tror på och vill utvecklas tillsammans med sina kollegor.

Vilka är Archus styrkor enligt dig?

– Helheten och den samlade kompetensen inom samhällsbyggnad/stadsutveckling. Att Archus kan spänna över de områden som finns representerade genom arkitektur, affärsutveckling och projekt. Att kunna ge och få stöttning mellan de olika områdena. Vi kan leverera bra helhetslösningar till kund. Utifrån mitt perspektiv har vi ett starkt varumärke genom de uppdrag som utförts, inte minst hur de genomförts. Ur ett Västeråsperspektiv, där jag bor, finns en stark lokal närvaro och delaktighet i Västerås utveckling.

Hur ser din höst på Archus ut?

– Jättebra fråga! Hittills har jag främst deltagit i uppdrag i Kista Limitless och Täby Park samt en del små inhopp med kartläggningar och utredningar. Ett projekt som precis dragit igång och ska bli jättespännande är utvecklingen av Västerås city (läs om uppdraget här) där vi har ett uppdrag fram till och med oktober. Sedan är tanken att jag ska bredda verksamheten med nya uppdrag utifrån min bakgrund och kompetens, ett arbete som precis har påbörjats.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få komma in i Archus och träffa kollegor! Har besökt kontoren i Borlänge och Stockholm samt haft en träff med Development, men det känns som om det finns många kvar att träffa. Sedan ska det bli kul att få arbeta med och utvecklas i nya projekt och arbetsuppgifter. Jag har varit chef i många år och därmed till viss del fått en distans till hantverket – det ska det bli ändring på. Jag ser verkligen fram emot att få knyta ihop helheten mellan det privata och affärsmässiga med det offentliga och samhällsnyttan.

Vad vill du tillföra Archus?

– Jag hoppas kunna tillföra nya perspektiv och idéer utifrån min bakgrund inom kommunal verksamhet samt den erfarenhet och kompetens som jag byggt på under mitt yrkesliv. Bland de personliga egenskaperna tror jag att min lösningsfokuserade sida kan komma till pass. Medlemskapet i de tankspriddas förening ska förhoppningsvis inte märkas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Bredden på arbetsuppgifterna, utmaningarna i komplexa frågor, att det alltid finns något nytt att lära sig. Det känns givande att se arbetet bli till något konkret i form av byggnader, kvarter och stadsdelar – oavsett om man deltagit i mer eller mindre omfattning.

Läs mer om hur vi arbetar med affärsutveckling här >>

Dela denna nyhet
Datum

18 augusti, 2021

Skribent

Archus

Taggar

Affärsutveckling Development