Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Interiör för sinnesupplevelser

Restaurang Yum Yum visar hur en genomtänk interiör både kan lyfta affärskoncept och kundupplevelser. Upprustningen av restaurangen blev nämligen både en funktion och modern miljö. Rum för att njuta med alla sinnen.

Utformat för funktion och upplevelser

Archus fick arkitektuppdraget att utforma ett nytt koncept för den asiatiska restaurangen Yum Yum i samband med deras expansionsfas i en tidigare handelslokal på Hälla i Västerås. Projektet kom att ställa höga krav på en samtalsvänlig ljudmiljö, behaglig ljusbild och effektivt ytutformning för att kunna hantera och styra stora kundflöden på ett bra sätt i den stora lokalen. Interiörsutmaningarna låg också i att hitta funktionella material för den hårda belastningen som en restaurang utsätts för, utan att ta fokus från upplevelserika detaljer.

Inredningsarkitekturen agerar budskapsbärare

Restaurangen håller en väldigt hög klass på maten som andas omsorg och omtanke, vilket inredningen också bör förmedla. Det interiöra konceptet blir således buskapsbärare för verksamheten, där en trivsam, modern miljö och atmosfär ska bidra till att man som gäst tar sig tid att njuta med alla sinnen. Med platsbyggd inredning som soffmoduler, rumsavdelare i form av hyllsystem och detaljrik inredning skapades olika rumsupplevelser som erbjuder olika typer av sittande, men som också hanterar ljudmiljön på ett effektivt sätt.

Yum Yum, Västerås

Tjänster
Arkitektur
Segment
Inredning och koncept
Uppdragsgivare
Yum Yum
Ort
Västerås
Status
2017

Team

Porträttbild av Maria Vång, inredningsarkitekt och inredare på Archus

Maria Vång

Inredningsarkitekt SIR/MSA

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.