Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Tio våningar parkering smälter in i Arenastaden

Ett parkeringshus med tio våningar står nu klart i Arenastaden, ambitionen var att med ett tydligt formspråk prata med områdets befintliga bebyggelse.

Förser Arenastaden med parkeringsplatser

Öster om järnvägen, intill Kolonnvägen, blev en bit mark över när man byggde Signalbron. Detta blir nu platsen för ett runt parkeringshus. Husets form följer vägen och påfarten till Signalbron och genom fastigheten går ett stråk av infrastruktur. Parkeringshuset blir ett värdefullt tillskott som ska förse ishallarna, det nya kontors- och badhuset samt ICA:s nya huvudkontor med parkering. Arenastaden och även boende i närområdet kommer i viss utsträckning kunna använda parkeringshuset utanför kontorstider.

Tilltalande arkitektur med praktiska funktioner

Ambitionen är att förbättra områdets närmiljö och skapa en tilltalande yttre gestaltning. Parkeringshuset trots sina tio våningar, smälter in i områdets siluett då formspråket pratar med kontors- och badhuset på andra sidan Gustav III boulevardt. Den runda formen gör dessutom parkeringshuset till en effektiv lösning sett till hur många parkeringsplatser som skapas. Den halvtransparenta fasaden lyser om natten, vilket bidrar till att skapa en trygg plats även i mörker. Omkring 500 p-platser och 300-500 cykelparkeringsplatser skapas. Detaljplan vann laga kraft under 2020. Därefter påbörjas mark- och grundläggningsarbeten.

Bikupan P-hus, Solna

Tjänster
Arkitektur
Segment
Industri och logistik
Uppdragsgivare
Fabegé
Ort
Solna
Status
2020–2023

Team

Porträttbild av Johnnie Pettersson, VD för Archus AB och senior advisor

Johnnie Pettersson

Grundare / Affärsutvecklare / Arkitekt
Porträttbild av Mattias Fredberg, arkitekt på Archus

Mattias Fredberg

Arkitekt SAR/MSA

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.