Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Fyller en tidigare banklokal med liv

Att förvandla en anrik banklokal till ett lekfullt aktivitetscenter är en utmaning som definierar sig själv. Stiftelsen Rapatac vände sig därför till Archus för att få önskelistan för aktivitetscentret uppfylld.

Identitetsskapande interiör

Ett aktivitetscentrum med ett omfattande lokalprogram och många funktioner skulle få plats i den lilla lokal som tidigare varit ett av stadens bankkontor. Kunden ville även ta steget vidare med sin egen profil och därmed skapa en helt egen identitet som skulle få tas i uttryck och kännas i hela huset.

Lokal med puls och kaxigt uttryck

En unik verksamhet kräver en unik lösning. Alla lokalens ytor blev multifunktionella för att kunna inrymma allt vad kunden önskade. Det skapades inte bara ett hus med mycket interaktion, utan gav också det gamla bankkontoret puls. Verksamhetens olika funktioner har flätats samman för att ge möjlighet till spännande utbyten. Uttrycket blev dessutom kaxigt och tydligt där det märks att man kliver in i en helt ny värld.

”Det är ett häftigt projekt med otroligt mycket hjärta, vilket ska kännas i hela huset och all inredning. Utmaningen är att få in så många aktivitetsmöjligheter som möjligt utan att helheten blir rörig. Vårt uppdrag är att rita om hela huset och skapa ett koncept som visar hur Rapatac ser ut visuellt.”

Andreas Kristoffersson, designer och uppdragsansvarig

Rapatac

Tjänster
Inredning, koncept & hyresgästsanpassning
Segment
Samhällsfastigheter
Uppdragsgivare
Rapatac
Ort
Sandviken
Status
2019

Team

Porträttbild av Andreas Kristoffersson, designer och inredare på Archus

Andreas Kristoffersson

Designer

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.