Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Kvinna till Kvinna

Våren 2022 fick Archus förtroendet att gestalta Kvinna till Kvinnas nya lokaler i Hammarby Sjöstad. Uppdragets omfattning var främst utformning av den nya lokalen utifrån Kvinna till Kvinnas nya aktivitetsmönster, arbetsuppgifter och visioner. Lokalen skall stötta deras flexibla arbetssätt och kunna ta emot både medarbetare som kommer utifrån samt kunna ta emot fler besökare på samma gång.

Arbetssätt

Lokalen utformades med många flexibla lösningar, för att stötta deras arbetssätt och ge nya möjligheteter till möten, samarbeten med nära kollegor så väl som besökare från hela världen. En modern välkomnande och färgstark färgsättning kopplat till vision, varumärke och Kvinna till Kvinnas starka kamp mot kvinnors rättigheter.

Projektmål

Hela projektet utgick från ett gemensamt mål, att anpassning av lokal, inredning och möbler skulle vara, med alla möjliga medel helt återbrukat eller befintligt. Lokalens byggåtgärder har ca 75% återbrukat byggmaterial, tex att alla undertak och allmän belysning är helt och hållet befintligt. Inredningen blev ett pusslande med färger, material och budget för att åstadkomma ett enhetligt sammanhängande uttryck. Med en del bidrag och gåvor från leverantörer, restaurering av befintliga. möbler och inköp av begagnade möbler blev resultatet fantastiskt med totalt 95% återbrukad inredning.

Kvinna till Kvinna

Tjänster
Inredning, koncept & hyresgästsanpassning
Segment
Inredning och koncept
Uppdragsgivare
Kvinna till Kvinna
Ort
Stockholm
Status
2022-2022
Hållbarhet
Återbrukade möbler

Team

Malin Chapó

Inredningsarkitekt SIR/MSA/ BA Hons

Bilder

Fotograf: Emilia Karkkolainen

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.