Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Fotograf: Johan Eldrot

Länsförsäkringar Sundsvall

SKOGEN, HAVET, BERGET OCH STENSTADEN - MEDARBETARNAS KÄRLEK TILL OMGIVNINGEN FORMADE INREDNINGSKONCEPTET
Det naturnära konceptet med olika teman relaterade till omgivningarna runt Sundsvall knyter samman lokalen och skapar en varierad men harmonisk helhet. Ett gemensamt mötestorg för de olika verksamhetsområdena skapar en naturlig mötesplats för både kunder och medarbetare

Archus ansvar för att utforma ett nytt
koncept för de nya lokalerna.

När Länsförsäkringar skulle flytta till nya lokaler i centrala Sundsvall, fick Archus inredningsarkitekter möjligheten att hjälpa dem att utveckla sitt nya kontor. Kontorets utformning blev en viktig del i att skapa en trivsam arbetsplats att längta till efter pandemins hemmajobb. Ett koncept som speglar den lokala platsen togs fram och kontorets delar: stenstaden, skogen, havet och bergen växte fram. För att främja kreativiteten och företagskulturen hamnade mötesplatserna i fokus för utformningen av planlösningen och många olika typer av platser för medarbetarna att möta både sina kunder och varandra skapades. Så här säger Länsförsäkringarnas medarbetare om resultatet:

– Utifrån vår värdegrund och tydliga kundfokus skapar vi en arena som är rustad för framtidens marknad. Med nytt kontor får vi nya förutsättningar att utveckla vårt uppdrag och skapa en ännu starkare gemenskap över avdelningsgränserna. Mer strategiskt arbete och en ännu roligare arbetsplats, säger Håkan Svelander.

–Våra medarbetare kan varva arbete på distans och på kontor och på så sätt möter vi deras förväntningar om ett flexibelt arbetsliv. Pandemin har visat två saker för oss som arbetsgivare: det första är att vi klarar av vårt arbete bra och ibland bättre på distans, det andra är att distansarbete har utmaningar. Vi längtar efter och behöver träffas för kreativitet och engagemang, och för detta blir kontoren viktiga.
Säger Mikael Bergström, vd, Länsförsäkringar Västernorrland.

Länsförsäkringar Sundsvall

Tjänster
Inredning, koncept & hyresgästsanpassning
Segment
Inredning och koncept
Uppdragsgivare
Länsförsäkringar Sundsvall
Ort
Sundsvall
Status
2022-2023
Hållbarhet
Återbruk av lös inredning

Team

Julia Falås

Arkitekt SAR/MSA

Nadia Smedeland

Inredningsarkitekt MSA/MFA

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.