Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Archus kompetenser bakom Peabs stockholmskontor

Peab var i behov av ett nytt Stockholmskontor där de kunde samla alla sina verksamheter och besökare under ett tak. Längs E4:an i Ulriksdal där Peab tidigare byggt ett bostadsområde, byggdes en åtta våningar hög kontorsbyggnad med 500 — 700 arbetsplatser på totalt cirka 14 000 kvadratmeter bruttoarea.

Tilltalande byggnad med hållbart innehåll

Peab ville ha ett kontor som visar vad företaget kan uppnå; en trivsam och funktionell arbetsplats med miljöprestanda, ekonomi och energiförbrukning i toppklass. Läget ut mot E4:an ville de nyttja för att exponera Peab med en elegant och tidlös byggnad. Fasaden mot bostäderna på byggnadens andra sida, är varierad och öppnar upp ljusgård och restaurang mot den småskaliga miljön.

En arbetsplats att trivas på

Vi har arbetat med att utreda fastighetens tomt med en mängd alternativ och hus nummer två blev det som passade bäst i storlek och bygglogistik. Tillsammans med Strängbetong tog vi fram en stomlösning som är enkel och snabb att bygga, med bra energivärden. Byggnaden är också förberedd att kunna användas som Multi-Tenant med upp till tre hyresgäster per plan. De långa fönsterbanden ger stor glasarea och härliga utblickar. Stor omsorg lades på akustiken. Därmed har både kontor och ljusgård fått en behaglig ljudmiljö. Husets hjärta är ljusgården med sittplatser, pentry och en grönskande växtvägg. Den kan också användas för större presentationer. Slutligen är bottenvåningen berikad med restaurang, café och bobutik — allt öppet för besökare från områdets gator och park. Projektet invigdes i november 2019. Peab var byggherre, hyresgäst och entreprenör i projektet och har hållit en hög ambitionsnivå; en förutsättning för det lyckade resultatet

”Det blev ett bra projekt! Vi har fått en bra arbetsplats där vi är särskilt nöjda med kopplingen mellan entré, restaurang och mötesrum. Dialogen med kommunen har Archus skött smidigt och vi har fått ett klassiskt hus som känns Peab!”

Fredrik Pettersson, Regionchef, Peab Fastighetsutveckling

Peab Center, Solna

Tjänster
Arkitektur
Segment
Kommersiellt
Uppdragsgivare
Peab Sverige AB, Peab Fastighetsutveckling AB
Ort
Ulriksdal, Stockholm
Status
2014–2019
Hållbarhet
Breeam good

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.