Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Ett huvudkontor redo att expandera

Lidl Sverige befinner sig i en expansiv fas och har idag strax över 200 butiker runt om i landet. För att främja denna expansion behöver ledning och stab för Lidl Sverige ett nytt huvudkontor där de kan samla alla medarbetare under ett och samma tak.

Hållbart för expansion och miljö

Lidl Sveriges ledning och stab har fram till i våras suttit utspridda på olika adresser. För att möta framtida behov bestämde sig Lidl 2015 för att ta fram underlag för ett nytt huvudkontor i Sverige. Kontoret skulle hålla höga krav på hållbarhet och energieffektivitet och vara ett starkt stöd där Lidls medarbetare, som tidigare suttit utspridda, kunde samlas under ett och samma tak. Det nya 15 000 kvadratmeter stora huvudkontoret, vars mål är att certifieras med BREEAM Excellent, har plats för totalt 600 medarbetare och är nu inflyttat och klart. I anslutning till huvudkontoret finns också en butik. Totalt handlar det om strax under 28 000 kvadratmeter bruttoarea.

Archus fick i uppdrag att lokalisera mark, gestalta och projektera det nya huvudkontoret. Platsen är den expansiva Barkarbystaden med närhet till strategiska kommunikationer och ett attraktivt läge intill E18. Kontoret ska inte bara vara ett av de mest hållbara, utan genom sin gestaltning kännas som ett andra hem för medarbetarna.

”Vilken fantastisk resa vi fått dela med Lidl i skapandet av ett nytt kontor. Från etableringssök, koncept via programarbete och projektering till färdig byggnad. Kontoret och den nya butiken bredvid är fina referenser väl värda att besöka. Vi är stolta och glada för det förtroende vi har fått i uppdraget som generalkonsult och önskar Lidl och Lidls medarbetare många framgångsrika år i de nya lokalerna.”

Johnnie Pettersson, Archus

Lidls huvudkontor

Tjänster
Arkitektur
Segment
Kommersiellt
Uppdragsgivare
Lidl Sverige
Ort
Järfälla
Status
2015–2020
Hållbarhet
BREEAM Excellent

Team

Porträttbild av Mattias Fredberg, arkitekt på Archus

Mattias Fredberg

Arkitekt SAR/MSA
Porträttbild av Johnnie Pettersson, VD för Archus AB och senior advisor

Johnnie Pettersson

Grundare / Affärsutvecklare / Arkitekt
Porträttbild av Mangus Leksell, landskapsarkitekt och kontorschef på Archus kontor i Borlänge

Magnus Leksell

Landskapsarkitekt LAR/MSA

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.