Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

16 våningar i miljöprofil

Archus hjälper Stendörren AB att utveckla fastigheten Traversen på Turebergs allé. En detaljplan upprättas för 120 lägenheter i kvarter med ett 16 våningars hus, som skapar utrymme för kontor och handel. Projektet har hög miljöprofil och växtlighet som del av konceptet.

I behov av yteffektiv arkitektur

Kvarter Traversen ligger i en knutpunkt där kommunikation från alla väderstreck möts. Det skapar liv och rörelse men innebär också buller från trafiken. Uppdragsgivaren vill på denna plats utveckla mindre och yteffektiva lägenheter samt handelslokaler i bottenvåningen. Sollentuna kommun ställer dessutom höga krav på huset och innergården samt intill liggande fickpark.

Kvarteret varvar urbana och gröna lösningar

Höghuset kommer att ge platsen ett tydligt landmärke. Det urbana varvas med växtlighet genom kvarterets fickpark som bildar en förlängning av de närliggande grönskande villaområden. Grönskan integreras även i kvarteret med terrasser och växthus på byggnadens tak, vilket förväntas bli en samlingsplats för människorna som bor i huset. Alla lägenheter har balkonger in mot gården som är en tyst och lugn oas där barn kan leka tryggt och avskilt.

Traversen, Sollentuna

Tjänster
Arkitektur
Landskap
Segment
Bostäder
Uppdragsgivare
Stendörren AB/ETQ
Ort
Sollentuna
Status
Pågående

Team

Andrea Eneroth

Landskapsarkitekt LAR/MSA

Joanna Rokowska

Arkitekt MRIAI, SAR/MSA

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.