Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Hållbar projekt- och byggledning av 114 klimatsmarta bostäder i Brf Gourmet

Brf Gourmet ingår i konceptet Greenhouse Sthlm, ett nytt kvarter med hållbarhet i fokus på Kungsholmen i Stockholm. Utvecklingen sker inom ramarna för regelverken Noll Co2, Svanen och BREEAM.

Som generalkonsult leder Archus utvecklingen av ett nytt kvarter med brett hållbarhetsfokus mitt i Stadshagen på västra Kungsholmen. Fullt utvecklat kommer uppemot 3 000 personer leva och verka i kvarteret där Electrolux idag har sitt huvudkontor. Ovanpå kontoret längs St Göransgatan skapas nu Brf Gourmet, ett livsstilsboende med 114 klimatsmarta lägenheter och generösa kringfunktioner som utgör projektets första etapp.

Archus företräder och projektleder Brf Gourmets utveckling och utformning

Vi säkerställer att produkten blir lönsam och genomförbar och stärker beställarens varumärke. Electrolux har ambitiösa hållbarhetsmål och stort fokus ligger på att garantera hållbara och klimatsmarta lösningar. Bostäderna byggs med trämoduler och övrig konstruktion i trä, i så stor utsträckning som möjligt.

Med gedigen erfarenhet tryggar vi kvalité och ekonomi

Med Archus erfarenhet av bygg- och projektledning samt bostadsutveckling i samtliga skeden hjälper vi beställaren att ta rätt beslut utifrån byggrättens förutsättningar. Vi intäktsoptimerar ytorna och lägger kostnader på rätt saker så att vi arbetar in det som ger ett mervärde för slutkunden.

Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara till sommaren 2024.

”Projektet andas premium och hållbarhet och den som flyttar in i Brf Gourmet kommer förutom sin välplanerade bostad även ha tillgång till gemensam takterrass, restaurang i toppklass, vinkällare, padelbana, gym, spa och ett gemensamt generöst kök och vardagsrum utrustat för att möjliggöra större middagar och trevliga sammankomster”

Ted Mattsson, projektutvecklare och vd för Archus Partner.

Brf Gourmet

Tjänster
Projekt- och byggledning
Ort
Stockholm
Status
Pågående
Hållbarhet
Huset byggs huvudsakligen i trä för att minska CO2-utsläpp

Team

Ted Mattsson

Ted Mattsson

Senior Projektledare

Daniel Nilsson

Projekt- och byggledare

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.