Lär känna Daniel Steding

Efter en berg och dalbana som elit alpinskidåkare har nu Daniel Steding från Luleå nu landat på Archus Development. Daniel är van att ligga på topp och vill ta Development till nya höjder.

Hej Daniel! Du har nu jobbat på Archus Development i snart fem månader nu. Hur går det?
– Sammanfattningsvis kan man säga att det går bra, den klassiska ”ny på jobbet” dimman har börjat lätta och det känns som att jag kommit in väldigt bra i både det härliga gänget på Archus och arbetsuppgifterna. Vi har oförskämt roligt på jobbet, vilket gör att tiden bara flyger förbi och det känns som att det vara bara någon vecka sedan jag började (antar man bör tolka det som något positivt!)

Berätta lite om din bakgrund.
– Som uppvuxen i norra Norrlands huvudstad – Luleå, har jag en elitsatsning inom alpinskidåkning bakom mig. Ett liv som går att likställas med en berg och dalbana, där vardagens kantrades av ett ständigt resande i intensiva perioder och korta stunder uppe i ett snöigt och soldränkt Luleå. Det var först 2014 när beslutet om att göra något vettigt med livet som det började lugna ner sig. Skidorna byttes ut mot böcker och större delen av tiden spenderades på KTH, olika arbetsplatser eller på gymmet (som fortfarande är en stor del av mitt liv) istället för i en kall och isig backe någonstans i världen.

Vad var det som lockade med Archus?
– Sedan unga år har det alltid funnits en dröm om att bli arkitekt, något jag dock aldrig riktigt våga leva ut. Som närmast var det 2013 när antagningsbeskedet kom och resonemanget löd – hur kul kan det vara att rita olika idrottshallar ute i någon förort hela livet..?! Valet föll istället på industriell ekonomi, där ekonomin och dess breda utbud som siffror erbjuder hägrade.

Genom Archus och de tre samverkande systerbolagen – Development, Arkitektur och Partner, känns det som att jag har fått en liten revansch på detta felaktiga resonemang när jag nu har möjlighet att vara med och påverka från idé till färdig byggnad.

Vad är din roll på Archus Development.
– Min roll som biträdande affärsutvecklare innefattar väldigt spridda uppgifter där jag är delaktig i allt från mindre fritidsområdesprojekt till större stadsutvecklingsprojekt med tidshorisonter på 10–20 år. Detta innebär även att arbetsuppgifter skiljer sig åt beroende på projekt och fas. Sammantaget kan man säga att min titel förklarar min roll ganska rättvist, då jag i de flesta fallen bistår och arbetar fram underlag i form av kalkyler, pm och presentationer som vi sedan fattar beslut kring huruvida olika fastigheter ska utvecklas.

Vad hoppas du att kunna tillföra Development? 
– Fart, fläkt och lite ungdom i ett redan ganska fartfyllt och ungt bolag. Nej, mitt långsiktiga mål är att min analytiska förmåga i kombination med detaljrikedom och struktur ska utöka våra möjligheter att fortsätta prestera på topp och ta oss an än fler nya och spännande uppdrag.

Lär känna Daniel Steding

Efter en berg och dalbana som elit alpinskidåkare har nu Daniel Steding från Luleå nu landat på Archus Development. Daniel är van att ligga på topp och vill ta Development till nya höjder.

Hej Daniel! Du har nu jobbat på Archus Development i snart fem månader nu. Hur går det?
– Sammanfattningsvis kan man säga att det går bra, den klassiska ”ny på jobbet” dimman har börjat lätta och det känns som att jag kommit in väldigt bra i både det härliga gänget på Archus och arbetsuppgifterna. Vi har oförskämt roligt på jobbet, vilket gör att tiden bara flyger förbi och det känns som att det vara bara någon vecka sedan jag började (antar man bör tolka det som något positivt!)

Berätta lite om din bakgrund.
– Som uppvuxen i norra Norrlands huvudstad – Luleå, har jag en elitsatsning inom alpinskidåkning bakom mig. Ett liv som går att likställas med en berg och dalbana, där vardagens kantrades av ett ständigt resande i intensiva perioder och korta stunder uppe i ett snöigt och soldränkt Luleå. Det var först 2014 när beslutet om att göra något vettigt med livet som det började lugna ner sig. Skidorna byttes ut mot böcker och större delen av tiden spenderades på KTH, olika arbetsplatser eller på gymmet (som fortfarande är en stor del av mitt liv) istället för i en kall och isig backe någonstans i världen.

Vad var det som lockade med Archus?
– Sedan unga år har det alltid funnits en dröm om att bli arkitekt, något jag dock aldrig riktigt våga leva ut. Som närmast var det 2013 när antagningsbeskedet kom och resonemanget löd – hur kul kan det vara att rita olika idrottshallar ute i någon förort hela livet..?! Valet föll istället på industriell ekonomi, där ekonomin och dess breda utbud som siffror erbjuder hägrade.

Genom Archus och de tre samverkande systerbolagen – Development, Arkitektur och Partner, känns det som att jag har fått en liten revansch på detta felaktiga resonemang när jag nu har möjlighet att vara med och påverka från idé till färdig byggnad.

Vad är din roll på Archus Development.
– Min roll som biträdande affärsutvecklare innefattar väldigt spridda uppgifter där jag är delaktig i allt från mindre fritidsområdesprojekt till större stadsutvecklingsprojekt med tidshorisonter på 10–20 år. Detta innebär även att arbetsuppgifter skiljer sig åt beroende på projekt och fas. Sammantaget kan man säga att min titel förklarar min roll ganska rättvist, då jag i de flesta fallen bistår och arbetar fram underlag i form av kalkyler, pm och presentationer som vi sedan fattar beslut kring huruvida olika fastigheter ska utvecklas.

Vad hoppas du att kunna tillföra Development? 
– Fart, fläkt och lite ungdom i ett redan ganska fartfyllt och ungt bolag. Nej, mitt långsiktiga mål är att min analytiska förmåga i kombination med detaljrikedom och struktur ska utöka våra möjligheter att fortsätta prestera på topp och ta oss an än fler nya och spännande uppdrag.

Dela denna nyhet
Datum

25 juni, 2020

Skribent

Elin Hermansson

Taggar

Medarbetare