Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Nyheter

Bistro BOX – Vägkrogen tar oväntad form

Archus fick det spännande uppdraget att förvandla ett stort markområde intill motorvägen vid en servicedepå till en lockande vägrestaurang. Utmaningen var tydlig: hur kunde man skapa en arkitektur som skilde sig från den traditionella vägkrogsutformningen?
Resultatet blev en arkitektonisk bedrift där en byggnad med containerfasad användes för att integrera sig harmoniskt med omgivningen. Genom att använda återbrukade containrar där man lekte med placering, på taket, och genom att omvandla sidor av containrar till fasader, lyckades vi skapa en unik och iögonfallande struktur.

Den udda arkitekturen gör att restaurangen sticker ut från mängden och ger ett intryck som skiljer den från traditionella byggnader längs motorvägen.

- Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för Inredning & koncept på Archus

Bistro Box - där arkitektonisk innovation möter kulinarisk kreativitet för en upplevelse utöver det vanliga längs E18.

Projekt: Bistro Box Restaurang
Arkitektur: Archus
Uppdragsgivare: Arver Lastvagnar
Ort: Västerås

Om Archus

Archus startade 1986 i Västerås som ett nytänkande arkitektföretag med ambitionen att förändra morgondagens samhälle. Vi är genuint intresserade av samhällsutveckling och levererar hållbara lösningar som går att förverkliga. Idag är Archuskoncernen en rådgivare som tar idé till genomförande och består av kompetenser inom Arkitektur, Fastighetsutveckling, Projektledning och Transaktionsrådgivning. Vi över 100 medarbetare fördelade på fem kontor i Västerås, Stockholm, Uppsala, Linköping och Borlänge men med projekt över hela landet.

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.