Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Nya kvarteret Tygeln 3 i Solna, där Archus går in med kompetens inom arkitektur

Kontor med stora möjligheter på omöjlig tomt

Vid Solna stations norra ände kommer uppdragsgivaren Fabege uppföra kontorsbyggnader på en tomt som kan anses vara omöjlig att bebygga. Plasten är stadsbyggnadsmässigt viktigt och husen kommer hjälpa till att lösa flera av de svåra frågor som den ställer.

Byggnadernas utmaningar och möjligheter

Uppdraget var att utreda om det går att bebygga platsen vid Solna Station. Fastigheten innebär nämligen flertalet utmaningar på grund av stora ledningar, riskzonbegränsningar, översvämningsrisk och stora höjdskillnader. Samtidigt erbjuds ett utmärkt läge bara ett stenkast från en av Sveriges största tågstationer, mätt i antal resenärer.

Arkitektur som formar områdets upplevelse

De tillsynes omöjliga hinder, har tillsammans med en aktiv beställare visat sig överkomliga och genom tydlig analys och pedagogiska presentationer har projektet lotsats framåt. Husen man planerar att bygga på fastigheten kommer spela en avgörande roll i upplevelsen av platsen och underlätta orienteringsförmågan i området. De kommer markera Solna stations norra entré på avstånd och visa hur man rör sig vidare från stationen ut i området.

”Det här är ett exceptionellt projekt, det stationsnära läget gör att man kan gå torrskodd i tofflorna från frukostbordet hemma till skrivbordet på jobbet.”

Per Åsbrandt, Fabege

Tygeln 3, Solna

Tjänster
Arkitektur
Segment
Kommersiellt
Uppdragsgivare
Fabege
Ort
Solna
Status
Pågående

Team

Porträttbild av Mattias Fredberg, arkitekt på Archus

Mårten Bäckman

Arkitekt SAR/MSA

Bilder

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.