Hoppa till innehåll

Välkommen till vår uppdaterade webbplats! Vi fyller på med innehåll allt eftersom.

Ett estetiskt välkomnande vid Uppsala Station

Ett arbete från ax till limpa när den gamla postbyggnaden förvandlades till kontor, som i sin tur sammankopplades med ett nytt hotell med utmanande arkitektur. Hotel Academias guldfärgade fasad fångar nu resenärernas uppmärksamhet från Uppsala station.

Kvarter byggt på dialog

Klövern hade som ambition att erbjuda Uppsalamarknaden länge efterlängtade moderna kontorslokaler i ett stationsnära läge. Samtidigt identifierade de ett behov av fler hotellrum på platsen och så växte idén om ett nytt hotell fram. Kombinationen var lyckosam och både kontor och hotell hittade snabbt sina framtida hyresgäster. Archus uppdrag blev därför att utforma ett kvarter med moderna kontor och ett profilhotell i ett av Uppsalas mest centrala lägen. Arbetet utfördes i tät och kontinuerlig dialog med beställare, hyresgäster, entreprenörer och staden. Detta gjorde att stora beslut fattades på ett effektivt sätt.

Ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad

Kvarteret Suttung vid Uppsala Gate är ett resultat av tre byggnadsdimensioner. Varsam ombyggnad av 60-talets posthus med emaljfasad till moderna kontor. Tillbyggnad som länkar samman det gamla och det nya. Nybyggnation i form av ett hotell i 11 våningar med restauranger i markplan och skybar på takvåningen. Resultatet blev ett kvarter innehållande 11 000 kvadratmeter kontor i en befintlig byggnad, 3600 kvadratmeter påbyggnad och slutligen 10 000 kvadratmeter nybyggt hotell med 198 rum.

”Det har varit ett häftigt projekt som bjudit på i princip alla de utmaningar man kan förvänta sig av ett om, till- och nybyggnadsprojekt i ett cityläge. Det har varit fantastiskt kul att aktivera en plats som länge varit en vit fläck på Uppsalakartan med en ny spännande byggnad som har ett mycket efterlängtat och uppskattat innehåll.”

Erik Bruhn, arkitekt och uppdragsansvarig

Kvarteret Suttung, Uppsala Gate

Tjänster
Arkitektur
Segment
Kommersiellt
Uppdragsgivare
Klövern AB
Ort
Uppsala
Status
2017
Hållbarhet
Miljöbyggnad Silver, Miljöbyggnad Guld

Team

Bilder

Kvarteret Suttung som gestaltats av Archus Arkitektur

Sök på archus.se

Hitta det du söker på vår webbplats eller använd genvägarna längre ned.