Föregående  projekt
Fotograf Henrik Mill
Fotograf Henrik Mill
Fotograf Henrik Mill
Fotograf Henrik Mill
Fotograf Henrik Mill
Fotograf Henrik Mill
Nästa projekt

Arkitektur- och interiöruppdrag med enkelhet som ledord 

För att ge Västerås nya sommarrestaurang en önskvärd atmosfär anlitades Archus, som med enkla och effektiva medel förvandlade det gamla sjömagasinet till ett modernt restaurangkoncept. 

Återskapande ombyggnation och interiör
Archus fick i uppdrag av krögaren Joakim Forslund, som driver den prisbelönta restaurangen Pråmen, att skapar ett koncept och inredning för det som skulle bli Pråmens ”lillasyster på land” — Restaurang Magasinet. Ombyggnation av det gamla Sjömagasinet på hamnkajen i Västerås skulle förvandla byggnaden till en enkel sommarrestaurang med modern och fräsch inredning. En återspegling av restaurangens fokus på finess och enkelhet samt samspelet med den gamla byggnadens kvalitéer och industriella karaktär.

Detaljer för rätt atmosfär
Med gedigna och kvalitativa materialval i både platsbyggd och lös inredning, stilrena kulörer och sinnrika detaljer skapades en miljö som förmedlar lugn och skapar en inbjudande atmosfär, både för själva magasinet och på terrassen utanför med sin storslagna utsikt över Mälaren. Resultatet har blivit att det gamla magasinet åter har väckts till liv, där historien möter ett modernt och enkelt restaurangkoncept.

”På Magasinet har vi tillsammans med våra inredare tagit fram en industriell och modern interiör som bibehåller en del av det gamla Sjömagasinet. Detta i kombination med att bevara det gamla, så en gammal men ändå modern stil. Vi vill att miljön ska förmedla lugn och bibehålla en avslappnad atmosfär härinne och ute på terrassen. Precis som inredningen kommer alla delar i verksamheten att fokusera på enkelhet.”
Joakim Forslund, Pråmen och Magasinet

Restaurang Magasinet 

Uppdragsgivare:
Resturang Pråmen/Magasinet

Ort:
Västerås

Status:
2018

Team:
Maria Vång, inredningsarkitekt SIR/MSA

RESTAURANG MAGASINET

Arkitektur- och interiöruppdrag med enkelhet som ledord

För att ge Västerås nya sommarrestaurang en önskvärd atmosfär anlitades Archus, som med enkla och effektiva medel förvandlade det gamla sjömagasinet till ett modernt restaurangkoncept.

Återskapande ombyggnation och interiör
Archus fick i uppdrag av krögaren Joakim Forslund, som driver den prisbelönta restaurangen Pråmen, att skapar ett koncept och inredning för det som skulle bli Pråmens ”lillasyster på land” — Restaurang Magasinet. Ombyggnation av det gamla Sjömagasinet på hamnkajen i Västerås skulle förvandla byggnaden till en enkel sommarrestaurang med modern och fräsch inredning. En återspegling av restaurangens fokus på finess och enkelhet samt samspelet med den gamla byggnadens kvalitéer och industriella karaktär.

Detaljer för rätt atmosfär
Med gedigna och kvalitativa materialval i både platsbyggd och lös inredning, stilrena kulörer och sinnrika detaljer skapades en miljö som förmedlar lugn och skapar en inbjudande atmosfär, både för själva magasinet och på terrassen utanför med sin storslagna utsikt över Mälaren. Resultatet har blivit att det gamla magasinet åter har väckts till liv, där historien möter ett modernt och enkelt restaurangkoncept.

”På Magasinet har vi tillsammans med våra inredare tagit fram en industriell och modern interiör som bibehåller en del av det gamla Sjömagasinet. Detta i kombination med att bevara det gamla, så en gammal men ändå modern stil. Vi vill att miljön ska förmedla lugn och bibehålla en avslappnad atmosfär härinne och ute på terrassen. Precis som inredningen kommer alla delar i verksamheten att fokusera på enkelhet.”
Joakim Forslund, Pråmen och Magasinet

Restaurang Magasinet

Uppdragsgivare:
Resturang Pråmen/Magasinet

Ort:
Västerås

Status:
2018

Team:
Maria Vång, inredningsarkitekt SIR/MSA