Intervju: Lär känna Emma Asplund!

Hej Emma! Du har varit på Archus i snart ett halvår. Trivs du?
– Ett halvår har gått otroligt snabbt! Jag trivs bra och vi är ett härligt gäng på kontoret. Jag börjar känna mig varm i kläderna samtidigt som man ändå påminns om att man bara jobbat i ett halvår.

Berätta lite om din bakgrund.
– Jag är född i Hedemora och till hälften uppväxt i Kvicksund utanför Västerås så har tillslut varken gnällmål eller dalmål. När jag började plugga flyttade jag till Göteborg för att läsa Arkitektur och Teknik på Chalmers. Jag har alltid hållit på mycket med musik, bild och teater och ville läsa något kreativt samtidigt som mitt favoritämne var matte. Så det fick bli en kombination. Arkitektur och teknik är en kandidat där man läser hälften arkitektur och hälften konstruktion. Efter en kandidat började jag praktisera i Eskilstuna på AQ-Arkitekter. Där jobbade jag både med tidiga skeden och projektering mestadels med förskolor, skolor och bostäder. Efter det har jag pluggat ett år i Wien, pluggat klart och tagit ett sabbatsår och rest jorden runt. Eller kanske snarare Asien runt + Nya Zeeland och sen tillbaka samma väg tillbaka. Så tillslut landade jag i Stockholm och har sett fram emot att börja första heltidsjobbet.

Vad är det bästa med att vara arkitekt?
– Att man får jobba med något konkret och kreativ tycker jag är härligt och att få kommunicera sina idéer med ritningar och bild. Sen tycker jag det är väldigt givande att alltid vara omgiven av kreativa människor på jobbet. Såklart också att man får vara med och forma den miljö som vi är i!

Har du något drömprojekt?
– Svårt! Jag tycker det är roligast när det man ritar till slut blir verklighet. När man kan gå och kolla på något och säga, den där cafédisken har jag ritat! Så kanske att få rita på ett projekt från start till slut. Men ett konserthus hade varit väldigt roligt!

Vad vill du tillföra Archus?
– Jag hoppas få kunna lära mig så mycket som möjligt för att sedan kunna ge tillbaka utav det. Annars har jag haft extremt många fighter med skrivare genom min studietid!

Intervju: Lär känna Emma Asplund!

Hej Emma! Du har varit på Archus i snart ett halvår. Trivs du?
– Ett halvår har gått otroligt snabbt! Jag trivs bra och vi är ett härligt gäng på kontoret. Jag börjar känna mig varm i kläderna samtidigt som man ändå påminns om att man bara jobbat i ett halvår.

Berätta lite om din bakgrund.
– Jag är född i Hedemora och till hälften uppväxt i Kvicksund utanför Västerås så har tillslut varken gnällmål eller dalmål. När jag började plugga flyttade jag till Göteborg för att läsa Arkitektur och Teknik på Chalmers. Jag har alltid hållit på mycket med musik, bild och teater och ville läsa något kreativt samtidigt som mitt favoritämne var matte. Så det fick bli en kombination. Arkitektur och teknik är en kandidat där man läser hälften arkitektur och hälften konstruktion. Efter en kandidat började jag praktisera i Eskilstuna på AQ-Arkitekter. Där jobbade jag både med tidiga skeden och projektering mestadels med förskolor, skolor och bostäder. Efter det har jag pluggat ett år i Wien, pluggat klart och tagit ett sabbatsår och rest jorden runt. Eller kanske snarare Asien runt + Nya Zeeland och sen tillbaka samma väg tillbaka. Så tillslut landade jag i Stockholm och har sett fram emot att börja första heltidsjobbet.

Vad är det bästa med att vara arkitekt?
– Att man får jobba med något konkret och kreativ tycker jag är härligt och att få kommunicera sina idéer med ritningar och bild. Sen tycker jag det är väldigt givande att alltid vara omgiven av kreativa människor på jobbet. Såklart också att man får vara med och forma den miljö som vi är i!

Har du något drömprojekt?
– Svårt! Jag tycker det är roligast när det man ritar till slut blir verklighet. När man kan gå och kolla på något och säga, den där cafédisken har jag ritat! Så kanske att få rita på ett projekt från start till slut. Men ett konserthus hade varit väldigt roligt!

Vad vill du tillföra Archus?
– Jag hoppas få kunna lära mig så mycket som möjligt för att sedan kunna ge tillbaka utav det. Annars har jag haft extremt många fighter med skrivare genom min studietid!

Dela denna nyhet
Datum

25 juni, 2020

Skribent

Elin Hermansson

Taggar

Medarbetare