Känner du Eliz Yosifova?

Eliz är en problemlösare av rang som alltid siktar mot stjärnorna. Men intresse för astrologi och arkitektur vill hon vara med att skapa framtidens hållbara samhällen.

Nu har jobbat på Archus i fem månader. Trivs du?
– Jag trivs jättebra! Jag upplever att Archus är ett företag med trevliga kollegor som både stöttar och inspirerar mig.

Berätta lite om dig själv.
– Jag är 23 år gammal och är både född och uppvuxen i Stockholm. Jag läste Högskoleingenjörs-programmet Byggteknik och Design med inriktning Arkitektur på KTH och tog examen i juni 2019. Tidigare arbetade jag med samhällsplanering och VVS med har sedan barndomen alltid varit intresserad av design. Detta väckte mitt intresse för arkitektur och konstruktion och var det som motiverat mig till att studera byggnadsteknik i högskolan.

Vad är det roligaste med att vara byggnadsingenjör?
– Anledningen till att jag älskar att jobba som ingenjör, är att jag får vara med och designa lösningar för framtida byggnader och städer. Som ingenjör ska man lösa problem, samtidigt som det krävs att man är kreativ, vilket jag det jag tycker är det roligaste med yrket.

Vad var det som lockade dig med Archus?
– Redan innan jag sökte jobbet som byggnadsingenjör hos Archus kände jag till företaget. Under min studietid hade ett antal Archus-projekt inom hållbarhet och arkitektur nämnts på olika seminarier. Det som lockade mig var framförallt variationen av uppdrag men det som verkligen fick mig att öppna ögonen var hotellprojekten.

Vad vill du tillföra Archus?
– Jag vill främst bidra till utvecklingen av hållbara städer och en varierad arkitektur.

Var finner du inspiration?
– Jag blir inspirerad av att lösa problem! Men också av den varierande arkitektur vi har i världen. Det finns egentligen inte några gränser för att kunna vara kreativ och utveckla något nytt.

Känner du Eliz Yosifova?

Eliz är en problemlösare av rang som alltid siktar mot stjärnorna. Men intresse för astrologi och arkitektur vill hon vara med att skapa framtidens hållbara samhällen.

Nu har jobbat på Archus i fem månader. Trivs du?
– Jag trivs jättebra! Jag upplever att Archus är ett företag med trevliga kollegor som både stöttar och inspirerar mig.

Berätta lite om dig själv.
– Jag är 23 år gammal och är både född och uppvuxen i Stockholm. Jag läste Högskoleingenjörs-programmet Byggteknik och Design med inriktning Arkitektur på KTH och tog examen i juni 2019. Tidigare arbetade jag med samhällsplanering och VVS med har sedan barndomen alltid varit intresserad av design. Detta väckte mitt intresse för arkitektur och konstruktion och var det som motiverat mig till att studera byggnadsteknik i högskolan.

Vad är det roligaste med att vara byggnadsingenjör?
– Anledningen till att jag älskar att jobba som ingenjör, är att jag får vara med och designa lösningar för framtida byggnader och städer. Som ingenjör ska man lösa problem, samtidigt som det krävs att man är kreativ, vilket jag det jag tycker är det roligaste med yrket.

Vad var det som lockade dig med Archus?
– Redan innan jag sökte jobbet som byggnadsingenjör hos Archus kände jag till företaget. Under min studietid hade ett antal Archus-projekt inom hållbarhet och arkitektur nämnts på olika seminarier. Det som lockade mig var framförallt variationen av uppdrag men det som verkligen fick mig att öppna ögonen var hotellprojekten.

Vad vill du tillföra Archus?
– Jag vill främst bidra till utvecklingen av hållbara städer och en varierad arkitektur.

Var finner du inspiration?
– Jag blir inspirerad av att lösa problem! Men också av den varierande arkitektur vi har i världen. Det finns egentligen inte några gränser för att kunna vara kreativ och utveckla något nytt.

Dela denna nyhet
Datum

25 juni, 2020

Skribent

Elin Hermansson

Taggar

Medarbetare