Nytt resecentrum i Västerås – ett utmanande uppdrag

Ett stort område i direkt anslutning till Västerås nya resecentrum håller på att växa fram med 35 000 kvadratmeter kontor och 500 lägenheter. Archus Partner driver projektutvecklingen på uppdrag av Klövern.

Planerna kring stationsområdet är i full gång att förverkligas. Bland annat ska nya resecentret integrerars med det nya kontors- och bostadsområde på den södra sidan mot Mälaren.

  • Husen kommer att ha varierade nivåer för att skapa ett spännande område, säger Thomas Rylander, uppdragsansvarig hos Archus Partner.

Det nya området innebär flera utmaningar. Till exempel innebär närheten till tågtrafiken höga krav på hantering av ljud, vibrationer och farligt gods. Flera utredningar har gjorts för att säkerställa att arbets- och boendemiljön blir så bra som möjligt. Samtidigt ska området sticka ut ordentligt i sin utformning och bjuda på intressanta lösningar både för förbipasserande, boende och dem som arbetar i området.
Hela området beräknas vara utbyggt om ca 10 år.

Fakta:
Uppdragsgivare:  Klövern
Typ av uppdrag: Projektutveckling
Omfattning: 35 000 kvadratmeter kontorsyta, 500 lägenheter.

DELA
Share