Archus är hjärnan bakom Uppsalas nya guldhotell

Med sin guldfärgade fasad strax intill stationen i Uppsala väcker Elite Hotels 33:e hotell, Hotel Academia, uppmärksamhet. Archus Arkitektur har ritat allt utom inredningen i det elva våningar höga hotellet, som öppnade i våras.

Archus uppdrag startade redan för fyra år sedan, då den gamla postbyggnaden skulle konverteras till kontor. När första etappen var klar, fortsatte uppdraget med att koppla på det nya hotellet med utmanande arkitektur.

– Det har varit ett häftigt projekt som bjudit på i princip alla de utmaningar man kan förvänta sig av ett om, till -och nybyggnadsprojekt i ett cityläge. Det har varit fantastiskt kul att aktivera en plats som länge varit en vit fläck på Uppsalakartan med en ny spännande byggnad som har ett mycket efterlängtat och uppskattat innehåll, säger Erik Bruhn, VD för Archus Arkitektur och uppdragsansvarig för projektet.

Hotellet, som ligger i anslutning till det gamla posthuset har 198 rum och konferenslokaler för uppemot 160 personer i den största lokalen, samt gym och relax. Högst upp på elfte våningen med en fantastisk panoramautsikt erbjuder restaurang Miss Voon smaker av Asien. I markplan finns The Bishop Arms med uteservering.

Fastigheten ägs och byggs av fastighetsbolaget Klövern.

DELA
Share