Annorlunda uppdrag åt kyrkan

Var är den optimala platsen utanför Domkyrkan i Uppsala att placera ett konstverk, som ska vara både över och under jord? Den frågan har Johan Vestlund, mark- och VA-ingenjör hos Archus i Uppsala jobbat med tillsammans med konstnären Meta Isaeus-Berlin.

Var är den optimala platsen utanför Domkyrkan i Uppsala att placera ett konstverk, som ska vara både över och under jord? Den frågan har Johan Vestlund, mark- och VA-ingenjör hos Archus i Uppsala jobbat med tillsammans med konstnären Meta Isaeus-Berlin.

Konstverket består av två delar, den ena är en belyst glasmonter som är nedsänkt i marken och den andra är en sittplats med bord och stolar i brons.

–          Mitt uppdrag är att bistå konstnärinnan och domkyrkoarkitekten med kunskap om var det är mer eller mindre lämpligt att placera konstverket utifrån platsens och markens beskaffenhet. Jag har också en del kontakter med entreprenörer, som kan få konstverket på plats så småningom. För oss är det ett väldigt annorlunda, men intressant och roligt uppdrag, säger Johan Vestlund.

Konstverket är beställt av Svenska kyrkan för att hedra minnet av reformationen, som var för 500 år sedan. Under våren 2018 beräknas konstverket vara på plats utanför entrén till Uppsala Domkyrka.

DELA
Share