Archus Development har fått i uppdrag av nio olika fastighetsägare att förvandla industriområdet Kopparlunden i Västerås till ett bostadsområde med 3000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Projektet har en genomförandetid på närmare 40 år. Archus Developments uppgift är att samordna helheten.

–          Det är ett gigantiskt uppdrag där vi har en samordnande funktion och företräder de nio fastighetsägarna som äger fastigheterna i Kopparlunden, säger Michael Larsson, vd för Archus Development.

Archus Development fungerar som oberoende samordnare och affärsutvecklare för omvandlingen av hela stadsdelen och arbetar för flera fastighetsägare med en gemensam målbild. Det är möjligt tack vare att Development har ett helt team av kunniga och seniora rådgivare som säkrar upp leveransen över tid.

Fakta:
Uppdragsgivare: Castellum, Kungsleden, Peab, Klövern, SveaReal, Hemfosa, Avans maskin, Björklunds fastigheter och Pelican Self Storage.
Typ av uppdrag: Samordnare, rådgivare, affärsutvecklare Omfattning: 3000 bostäder, kontor, kommersiella lokaler med 40-årsperspektiv.

DELA
Share