Nytt sjönära bostadsområde i Västerås

Regattan

Underlag till detaljplan, förhandlingar med Västerås stad, dialog med arkitekterna och planering för hur de olika etapperna ska delas upp. Det är en del av Archus Partners uppdrag för Klövern i detaljplanearbetet för området Regattan i Västerås. Ett bostadsområde som kommer att rymma 1250 lägenheter när det är helt utbyggt om 15 år.

Området är beläget på det gamla SMT-området nära Mälaren och friluftsområdet Björnön, och med cykelavstånd till centrum, vilket gör det mycket attraktivt.

–          En del av de gamla husen kommer att rivas, medan andra bevaras och byggs om till bostäder. Många av lägenheter får sjöutsikt, eftersom marken sluttar, berättar Thomas Rylander som ansvarar för uppdraget hos Archus Partner.

Husen blir mellan fem till tio våningar höga och rymmer både bostadsrätter och hyresrätter med trevliga torgbildningar med butiker och kaféer i bottenplan. Byggnadstakten är 50-100 nya bostäder per år. Planerad byggstart är 2018.

Fakta
Uppdragsgivare: Klövern
Typ av uppdrag: Projektutveckling
Omfattning: 1250 lägenheter samt kommersiella ytor

DELA
Share