Yum Yum – ett smakfullt inredningsuppdrag med mersmak

I dagarna slår Yum Yum upp sin andra restaurang i Västerås. Archus Arkitektur har ansvarat för  inredningen till den asiatiska restaurangen med drive thru-koncept. Det exteriöra konceptet är framtaget i samarbete med den grafiska formgivaren Emelie Söderlund, som även står för den grafiska profilen. 

–         Vi har jobbat nära uppdragsgivaren och hantverkarna för att skapa en modern miljö med dämpad akustik, behagligt ljus och en trivsam känsla, säger Maria Vång, inredningsarkitekt och uppdragsansvarig hos Archus.

Den nya restaurangen på Hälla i Västerås har sittplatser för 130 personer och fulla rättigheter, och en tydlig ambition att skapa en trevlig måltidsatomsfär för hela familjen.

–          Hela restaurangen håller väldigt hög klass och andas omsorg och omtanke. Det har varit viktigt att lyfta fram även i inredningen, som till stora delar är platsbyggd i en mix av svartbetsad ask i kontrast till en ljus bas, ackompanjerat med varma färgaccenter i texilier och lös inredning, säger Maria Vång.
Den väl avvägda mixen mellan mjuka textilier, mattor, trä och hårda klinkers har skapat en behaglig akustik. Rumsavdelare i form av hyllor bidrar till att skapa rum i rummet. En mix av stolar blandat med sköna fåtöljer och barpallar ska inbjuda till en hemtrevlig och avslappnad miljö.

–          Utmaningen har varit att hitta riktigt bra och funktionella material som tål den hårda belastningen som en restaurang utsätts för, utan att göra avkall på speciella detaljer. Vi ville också skapa en restaurang med bra flöden och behaglig ljudmiljö i den stora lokalen, säger Maria Vång.
Yum Yum har även en restaurang inne i centrala Västerås och har nu gått in en expansionsfas i och med det nya konceptet.

Uppdragsgivare: YumYum
Typ av uppdrag: Exteriört designkoncept och inredning
Omfattning: Restaurang för 130 personer, drive thru

DELA
Share