Centrala lägenheter med hög trivselfaktor

Archus har på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Mimer och Västerås stad tagit fram ett underlag till detaljplan för kvarteret Hulte, som ligger längs Kopparbergsvägen innanför cityringen i Västerås.

Uppdraget innebär att förvandla en parkeringsplats till ett trivsamt och yteffektivt bostadskvarter.

– Vi föreslår två byggnader i 16 respektive fyra plus två våningar som sammanlänkas med en envåningsbyggnad. De båda husen innehåller 125-130 bostäder med lägenheter i olika storlekar från ettor till fyror, berättar Therese Nyberg, arkitekt SAR/MSA hos Archus Arkitektur i Västerås.

Mot Kopparbergsvägen skapas ett litet torg där entrevåningen föreslås inrymma gemensamma utrymmen som lounge, hobbyrum, cykelrum och kafé. Mot nordväst bildar husen en grön gård för de boende. Parkering anordnas i garage under hus och gård. Detaljlanen går ut på samråd mellan 8 juni och 5 september.

DELA
Share