Rekordmånga Archus-projekt nominerade till Årets Bygge

Av 17 nominerade projekt till det prestigefyllda priset Årets Bygge, är två ritade av Archus, dels The Winery Hotel, dels Högåsskolan i Knivsta.
– Vi är självklart oerhört stolta över att ha två nomineringar med. I båda projekten har vi skapat unika byggnader med många kreativa lösningar tillsammans med våra kunder, säger Erik Bruhn, VD för Archus Arkitektur.

Högåsskolan i Knivsta, som rymmer 540 elever på 6 685 kvm, är Sveriges första internationellt certifierade passivhus skola.
Passivhus är byggnader med mycket låg energiförbrukning. De är så välisolerade att värmen från människor och apparater i byggnaden räcker som värmekälla under en stor del av året.
Här kan du läsa mer om Högåsskolan https://www.archus.se/uppdrag/hogasskolan

The Winery hotel i Solna är ett koncepthotell med känsla av vingård i Toscana och fabrik i Brooklyn. Materialen är gedigna. Samtidigt har budgeten krävt kreativitet för att inte göra avkall på form och funktion. Här kan du läsa mer om The Winery Hotel.

Vem som slutligen utses till Årets Bygge 2016 avgörs på en gala den 9 mars på Cirkus i Stockholm. Här kan du läsa mer om priset och samtliga nominerade projekt. http://www.aretsbygge.nu/nominerade2016/

DELA
Share