Hallå där, Anna Ericsson, ekonom hos Archus

Varför ville du börja jobba hos oss på Archus?

– Jag har främst jobbat som ekonomiansvarig i 18 år inom IT-branschen, men har sneglat på arkitektbranschen en tid. När företaget som jag jobbade på la ner sitt kontor i Västerås blev jag arbetslös. Kort därpå blev jag kontaktad av Margareta Löfgren, som är kontorschef för Archus i Västerås, hon undrade om jag ville jobba hos Archus. Och det ville jag förstås!

Du har varit hos Archus snart ett halvår, blev det som du trodde?

– Absolut. Det är en härlig stämning och riktigt roliga människor som jobbar här. Dessutom känner jag att jag gör stor nytta. Vi är ju flera som jobbar med ekonomi och administration här, och det uppskattar jag mycket.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Då är jag framför allt mamma till två killar på 9 och 14 år. Dessutom är jag körledare och tar uppdrag projektvis till exempel om någon artist kommer till stan eller om ett evenemang ska genomföras. Då sätter jag ihop en lämplig kör och övar med dem.

Innebär det att Archus snart har en egen kör?

– Det är inte omöjligt. Det finns många här som sjunger och är duktiga på att spela instrument, så vem vet?

Slutligen, har du någon oväntad talang?

– Tja, jag kan steppa och spela lergök. Det är nog lite annorlunda.

DELA
Share