Österport – där industri blir till trendiga bostäder

På uppdrag av JM har Archus ritat den tredje etappen av populära Österport på centralt belägna Östermalm i Västerås.
– Lägenheterna är moderna med en tydlig retrokänsla. Kvarteret är en del av Västerås industrihistoria. Det har varit viktigt att förmedla i de nyproducerade lägenheterna, säger Anna Kovacs, arkitekt hos Archus.

Totalt handlar det om 42 bostäder om två till fem rum och kök, allt ifrån smarta, yteffektiva lägenheter till större modeller med stora ytor för social samvaro.

– Vi har använt fina och tidlösa material som tegel och metall. I lägenheterna har vi jobbat med att skapa studiokänsla med stor flexibilitet. Det är ett stort ansvar att arbeta med ett sådant här kvarter som så starkt påverkat stadens identitet. Det är fantastiskt att vara delaktig i det, säger Anna Kovacs.

Läs mer om projektet här http://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastmanland/vasteras/ostermalm/osterport-3/

DELA
Share