Möt Maria Lagergren – kontorschef i Stockholm

Hallå där, Maria Lagergren, kontorschef hos Archus Stockholm sedan årsskiftet.
Berätta – hur har ditt första halvår varit?

– Jag har ju jobbat på Archus som arkitekt sedan 2005, så organisationen och företaget kände jag väl när jag tog över som kontorschef. Det har varit en styrka – jag har alltid haft mycket åsikter om hur man kan göra saker och ting bättre, och det arbetet har jag börjat genomföra i Stockholm.

Spännande! Berätta, vilka förändringar är på gång?

– Det är ett internt arbete som handlar mycket om att involvera alla, att skapa teamkänsla och att alla känner till och tar sitt eget ansvar. Strategin är att få alla delaktiga och tycka till. Det gör jobbet roligare och resultatet ännu bättre för våra kunder!

Det låter som en smart strategi – uppdragen ökar liksom antalet anställda. Hur ser hösten ut?

– Hösten kommer att bli intensiv och rolig. I dagarna anställer vi sex nya medarbetare och vi kommer att behöva rekrytera ännu fler eftersom uppdragen hela tiden ökar. För att få plats med alla bygger vi om kontoret vid Brunkebergstorg. Det ger också en nytändning och energi!

Finns det några frågor som du personligen brinner för i din yrkesroll?

– Jag gillar att ta ner de stora frågorna som hur vi som arkitekter kan bidra till att lösa bostadskrisen. Vi är ju utvecklare och finns ofta med i hela processen från råmark till färdiga byggnader. Här har vi ett ansvar som samhällsbyggare som jag tycker är spännande att jobba med. Det blir väldigt intressanta diskussioner här på kontoret när gamla erfarna arkitekter diskuterar det här med våra unga, nyutexaminerade förmågor. Det ger utveckling!

DELA
Share