Archus talar på konferens i Köpenhamn: – Utmaningar och möjligheter med passivhusskola

Den 21 augusti är Archus Arkitekter från Västerås inbjudna till Nordens största konferens om passivhus för att tala om sitt projekt Högåsskolan, Sveriges första internationellt certifierade passivhusskola.

Margareta Löfgren, berätta, vad är det som är så speciellt med en passivhusskola?

– Passivhus är byggnader med mycket låg energiförbrukning. De är så välisolerade att värmen från människor och apparater i byggnaden räcker som värmekälla under en stor del av året. Att bygga så här bra ställer höga krav på alla inblandade – från oss arkitekter till snickarna på bygget. En passivhusskola är alltså en extra genomtänkt och välbyggd skola!

Vad ska ni tala om på konferensen i Köpenhamn?

– Vi kommer framför allt att gå in på hur skolmiljön påverkas av passivhuskraven och vad man ska tänka på för att få en så bra lärmiljö som möjligt. Här spelar inte bara certifieringskraven in, utan även mjuka faktorer. Vi kommer också att prata en hel del om hur arkitekturen påverkas av passivhuskraven och hur man kan lösa olika dilemman som man ställs inför.

Det låter spännande, finns det någon möjlighet att ta del av seminariet?

– Artikeln som ligger som grund för seminariet finns tillgänglig på vår hemsida. Dessutom kommer vi att ha ett lunchseminarium senare i höst på vårt kontor, där vi kör en favorit i repris från seminariet i Köpenhamn.
Vi är också inbjudna att tala på Nordisk Skolkonferens i november i Stockholm.

Mer information om projektet Högåsskolan hittar du här
https://www.archus.se/uppdrag/hogasskolan

DELA
Share