Archus seminarieprogram i Almedalen

Liksom förra året finns Archus i Gotland Actives lokaler på Hamngatan 4, Visby, under Almedalsveckan.
Vi är där varje dag från måndag till torsdag. Kom förbi och prata med oss, eller titta förbi på våra lunchseminarier, som vi arrangerar tisdag-torsdag kl 12-13. Vi bjuder på lättare förtäring.

Tisdagen den 30 juni kl 12-13
Så kan bostadskrisen lösas
Går det att lösa bostadskrisen i Sverige på ett snabbt, hållbart, ekonomiskt och långsiktigt lönsamt sätt? Ja, och det är inte särskilt svårt. För vad händer om man halverar byggmomsen och sätter ett tak på ränteavdragen? Lägg därtill en snabbare planprocess hos kommunerna, och bostadskrisen är under kontroll inom några år. Med verifierade räkneexempel och en rapp, intressant dialog med tunga beslutsfattare bjuder vi på ett tänkvärt seminarium som kan förändra Sverige.
Seminariet hålls av Michael Larsson, VD, Archus Development

Onsdagen den 1 juli kl 12-13
Så kan höga hus samhällsförbättra ett C-område
Hur kan ett problemtyngt bostadsområde förvandlas till ett attraktivt område med bra integration och positiva framtidsutsikter? Flera kommuner i Sverige har provat en annorlunda väg och lyckats förvånansvärt bra. Lösningen heter höga hus. Under seminariet lyfts flera intressanta projekt fram – både genomförda och planerade. Välkommen till en inspirerande och tankeväckande lunch!
Seminariet hålls av Maria Lagergren, kontorschef Archus Arkitekter i Stockholm

Torsdagen den 2 juli kl 12-13
Samhällsfastigheter – en möjlighet att stimulera bostadsutveckling
Hur kan samhällsfastigheter gynna bostadsutvecklingen? Går det att hitta långsiktigt hållbara lösningar för utveckling av bostäder och samhällsfastigheter tillsammans med investerare?
De flesta kommuner har bostadsbrist och är i behov av nyproducerade hyres- och bostadsrätter, men i många fall utnyttjar kommunen inte de möjligheter som samverkan med investerare kan ge. Är orsaken bristande kunskap, förmåga eller vilja?
Genom att satsa på samhällsfastigheter kan bostadsutvecklingen gynnas, tack vare att kommuner i samarbete med investerare hittar långsiktiga hållbara lösningar för både utveckling av bostäder och samhällsfastigheter. Resultatet är att samhällen utvecklas i en snabbare och i mer positiv takt.
Seminariet hålls av Sarah Paskota, affärsutvecklare, Archus Development.

DELA
Share