Brännheta ämnen hos Archus i Almedalen

För andra året i rad arrangerar Archus lunchseminarier under Almedalsveckan. Seminarierna inleds tisdagen den 30 juni med den kaxiga rubriken ”Så kan bostadskrisen lösas”, fortsätter på onsdagen med inspirerande exempel på hur höga hus kan lyfta bostadsområden och rundar av under torsdagen med konkreta exempel på hur samhällsfastigheter kan stimulera bostadsutveckling.
Liksom förra året håller Archus till i Gotland Actives lokaler på Hamngatan 4 i Visby.

Det började som ren ilska, gick över frustration, research och förankring. Idag har Michael Larsson, VD för Archus Development lösningen på hur bostadskrisen I Sverige kan lösas.
– Det går att få ordning på bostadskrisen genom att tänka utanför boxen. Vi har räknat fram hållbara exempel. Under seminariet berättar vi hur, och hoppas på givande diskussioner från alla parter, säger Michael Larsson.

Ett vanligt dilemma som alla kommuner brottas med, är hur man kan förbättra mindre attraktiva bostadsområden och få en bättre integration. Maria Lagergren, kontorschef för Archus i Stockholm har gjort en djupdykning i ämnet och sett tydliga mönster – höga hus kan göra underverk! Varför det är så, och hur man lyckas, får publiken reda på under onsdagens seminarium hos Archus i Almedalen.
– Jag kommer framför allt att lyfta fram flera exempel som belyser frågan från olika håll, säger Maria Lagergren.

Archus gästspel på Almedalsveckan avrundas med seminariet ”Samhällsfastigheter – en möjlighet att stimulera bostadsutveckling”.
– Om kommuner kombinerar befintliga eller planerade samhällsfastigheter med bostadsobjekt kan bostadsutvecklingen gynnas, tack vare att kommuner i samarbete med investerare hittar långsiktigt hållbara lösningar för utveckling av både bostäder och samhällsfastigheter. Resultatet blir ekonomiskt mer balanserade förutsättningar för samhällen att utvecklas, säger Sarah Paskota, affärsutvecklare hos Archus Development.

DELA
Share