Archus expanderar i Uppsala – rekryterar tre nya landskapsarkitekter

Archus i Uppsala, som slog upp portarna i januari 2015 går bra. Så bra att ytterligare tre landskapsarkitekter nu har rekryterats. Därmed mer än fördubblas personalstyrkan på rekordkort tid.

Elisabeth Hagströmer började sin anställning hos Archus direkt efter påsk, medan Ingalill Nahringbauer och Jessica Nyström tillträder under sommaren.

– Ingalill är en av Uppsalas mest rutinerade landskapsarkitekter och en mycket tung aktör i branschen. Jessica är en mycket erfaren landskaps-/planarkitekt som bland annat jobbat på Uppsala kommun. Elisabeth är en fantastisk landskapsarkitekt med styrkor inom gestaltning och tidiga skeden. Tillsammans med mig och Magnus Höglund blir Archus i Uppsala ett starkt gäng av både arkitekter och ingenjörer som behärskar hela kedjan, säger Johan Vestlund, kontorschef för Archus i Uppsala.

Archus startades 1986 som ett renodlat arkitektkontor. Med tiden har verksamheten vuxit, och idag finns Archus Bild, Archus Development och den nystartade verksamheten i Uppsala med specialister inom landskapsarkitektur i koncernen.

– Vi gör allt ifrån detaljplaner, utvecklingsstrategier i tidiga stadsbyggnadsskeden till gestaltning och projektering av bostadsmiljöer, parker, torg, skolgårdar och gator. Uppdragsgivarna finns både inom den offentliga och privata sektorn, säger Johan Vestlund.

DELA
Share